Tips & Nieuws

Waarom kiezen voor een tuinoverkapping op maat?

tuinoverkapping op maat

Zoek je een tuinoverkapping om jouw buitenruimte naar een hoger niveau te tillen? Zodat je er vaker en méér kunt genieten van het buitenleven? Dan ga je niet zomaar voor de eerste de beste overkapping. Een tuinoverkapping op maat biedt zoveel meer mogelijkheden.

Geen twee tuinen zijn hetzelfde

Een tuinoverkapping biedt tal van kansen om iets leuks te doen met je buitenruimte. Wát precies, dat kies je zelf. Elke tuin is anders en iedere gebruiker heeft zijn eigen noden. Terwijl de een het liefst elke dag van het jaar op z’n terras zou barbecueën, wil de ander vooral intimiteit en rust. Of een overdekt speelterras in het gezichtsveld van het keukenraam? Elke situatie vraagt een andere oplossing.

Een tuinoverkapping op maat: 5 belangrijke aandachtspunten

Gelukkig ligt maatwerk binnen handbereik. De vakkundige Renson Ambassadors begeleiden je doorheen het ganse keuzeproces. Hierbij een aantal eerste vragen die ze jou zullen stellen:

  • Waarvoor wil je het overdekt terras gaan gebruiken?
  • Wil je een aanpalende of vrijstaande tuinoverkapping?
  • Wat zou de ideale lengte, breedte en hoogte van de overkapping zijn?
  • Wens je extra bescherming tegen overmatig zonlicht of mindere weersomstandigheden of ben je op zoek naar extra privacy?
  • Welke stijl geniet je voorkeur? De beschikbare stijlen variëren van strak en minimalistisch tot meer klassiek. Maar ga ook op zoek naar een kleur die prachtig bij je tuin, je gevel en je buitenschrijnwerk past. Ten slotte spreekt de stijl ook uit de afwerking: zonnewering, zijpanelen, verlichtingsopties, enzovoort.

tuinoverkapping op maat

Renson-tuinoverkappingen: altijd maatwerk

De terrasoverkappingen van Renson worden altijd op maat gemaakt, samengesteld en geplaatst. Zo heb je de keuze tussen een aanpalende constructie met twee kolommen en een vrijstaande overkapping met vier kolommen. Je kunt de Algarve Roof-overkapping zelfs in een bestaande constructie laten integreren. Een screendak wordt dan weer altijd in aanbouw aan de gevel, geplaatst, met twee steunkolommen. Een loungeterras in de achtertuin of een handig terras aan de keuken? Aan jou de keuze.

Hoe groot de tuinoverkapping wordt, bepaal je natuurlijk ook zelf. De maximale spanwijdte van een Algarve bedraagt 4,5 bij 6 meter en van een Camargue 4,5 bij 6,2 meter. Niet genoeg? Je kunt meerdere identieke terrasoverkappingen aan elkaar koppelen, en dat zowel in de lengte als in de breedte, zodat de overkapping precies de gewenste vorm en afmetingen heeft.

Bovendien zijn de producten in het Renson Outdoor-gamma verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren.

Tot slot kun je onze tuinoverkappingen helemaal op jouw wensen afstemmen met onze personaliseringsopties. Geïntegreerde verlichting en audio, knappe schuifwanden en zijpanelen, elegante doekzonwering, terrasverwarming, … het kan allemaal.

 

Wil je ook een ontwerp op maat voor jouw tuin?

Neem contact op met een verdeler in jouw buurt.