Tips & Nieuws

5 tips om je terras ‘gebruiksklaar’ te maken

De lentekriebels zijn volop in het land maar misschien is jouw terras nog niet klaar om volop te kunnen genieten van die eerste deugddoende zonnestralen. We geven je graag 5 tips mee om daar verandering in te brengen!

    1. Veeg alle bladeren, los zand of aarde van je terras. Gebruik een brede borstel om snel te kunnen werken.

    2. Op poreuze ondergronden ga je mos en groene aanslag het best niet met een hogedrukreiniger te lijf. Die maakt bv. klei- of betonklinkers alleen maar nóg poreuzer en dus extra vatbaar voor vuil. 2 à 3 keer per jaar de tegels of klinkers behandelen met een anti-mos product, voorkomt al heel wat werk. Zo krijgt mos geen grip op de ondergrond en kan je dat makkelijk verwijderen met een borstel. Spoel wel steeds goed na.

    3. Haal je terrasmeubels terug boven en reinig die grondig met lauw water en een zachte borstel. Houten meubilair kan je nu best – als je dat niet natuurlijk wil laten vergrijzen – behandelen met een beschermende olie of beits. Op de verpakking lees je voor welke houttypes die geschikt zijn.

    4. Geef ook je terrasoverkapping jaarlijks een grondige reinigingsbeurt. Verwijder eerst eventuele bladeren uit de goot. Reinig de aluminium onderdelen met lauw water, een zacht reinigingsmiddel (allesreiniger) en een zachte spons of microvezel doek. Zeep de profielen goed in en laat even inweken. Spoel daarna goed met zuiver koud water en droog af met een niet-pluizende doek. Ook de doeken of screens mag je op dezelfde manier proper maken. Vermijd wel om de overkapping te reinigen in de felle zon, zodat zeepresten niet opdrogen en eventuele vlekken nalaten. De Loggiawood® schuifpanelen zijn voorzien van ceder lamellen. Deze houtsoort zal natuurlijk vergrijzen bij blootstelling aan weer en wind en behoeft eigenlijk geen specifiek onderhoud. Kies je er toch voor om het hout te behandelen dan doe je dit best om de 2 jaar.

    5. Bloemen en planten doen je tuin en terras volledig heropleven. Kies een leuke bloempot en vul die met kleurrijke potplantjes. Zo ben je helemaal klaar om weer volop van je terras te genieten.