Lessen voor levensgenieters: zo breng je die gelukzalige vakantiesfeer mee naar je achtertuin

Op vakantie gaan is echt genieten, maar weer thuiskomen is minstens even leuk. Waarom zou je de vakantiesfeer niet het hele jaar door naar je achtertuin brengen? Het beste van beide werelden. Wij geven je enkele tips om de wijde wereld onder jouw terrasoverkapping te brengen.

Geef souvenirs een ereplaats

Op de kop getikt op een marktje in Montenegro of in je favoriete designwinkel in Helsinki? Laat souvenirs geen stof vangen in een onbestemde kast, maar stel ze tentoon. Kies ervoor om de items in groepjes uit te stallen, waarbij je speelt met hoogtes en laagtes. Of kies één key-item en plaats het onder een glazen stolp. Inge Moerenhout: “Als ik op vakantie ben, ga ik altijd op zoek naar souvenirs die ik elke dag kan gebruiken. Een van mijn favoriete objecten is een houten schaal uit Gambia: ze dient als fruitschaal of blikvanger, zowel buiten als binnen. En op mijn laatste trip in Praag vond ik exact dezelfde wijnglazen als de set die ik 25 jaar geleden van mijn schoonmoeder cadeau kreeg. Eén van de exemplaren sneuvelde onlangs. Beeld je in hoe groot de vreugde was toen ik éxact die glazen terugvond. Zulke souvenirs geven een extra waarde aan mijn interieur en doen me elke dag een beetje reizen.”

Geef souvenirs een ereplaats

Dolce far niente

Een van de obligatoire uitspraken op vakantie: ‘Zo zalig nietsdoen, dat zouden we thuis toch vaker moeten doen.’ Breng je geen souvenirs mee van jouw reis naar Italië? Steek dan wat dolce far niente in je koffer, de Italiaanse term voor heerlijk niksen. Omarm het zuiderse tempo en blokkeer een paar uur per week in jouw agenda om buiten te genieten. Leg je smartphone weg. Plof neer in het buitensalon onder je terrasoverkapping en neem wat tijd voor jezelf.

Dolce far niente

Geuren en smaken

Die verrukkelijke paella met inktvis uit Valencia, de stapels pancakes met verse blauwe bessen die je at in Zweden of dat ene aperitief dat je elke avond bestelde op Ibiza … Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat geuren en smaken onlosmakelijk verbonden zijn met herinneringen. Nodig je vrienden en familie uit voor een ontspannen buitendiner in vakantiesfeer en laat hen meegenieten. Nog enkele ideetjes? een Zweedse zomerbrunch op zondagochtend, een apero o’clock op vrijdag met antipasti en spumante of een barbecue op zijn Amerikaans. Keuze te over.

Ontdek de video met de vakantieherinneringen van Inge Moerenhout hier:

Bring that happy holiday atmosphere to your back garden

Renson  nodigde drie influencers uit in het Renson Concept Home om hen kennis te laten maken met de Renson Outdoor beleving: Gilles Draps, Inge Moerenhout en Steffi Vertriest. Benieuwd naar meer? Ontdek hier hoe je zelf een blog maakt.