3 minuten om te lezen

Hét perfecte ontstressduo in je tuin: zwembad en zithoek

Een van de redenen waarom een tuin zo geliefd en begeerd is, is omdat je er heerlijk kunt ontspannen na een drukke werkdag. Je nestelt je in alle rust en privacy op de loungebank en laat in een mum van tijd alle stress varen. Dé ideale tuinplek om te ontstressen? Dat is ongetwijfeld een zwembad mét loungehoek.

Hét perfecte ontstressduo in je tuin: zwembad en zithoek

Heerlijk ontstressen bij jou thuis

Is jouw leven ook ‘druk druk druk’? Is je agenda een eigen leven gaan leiden? Of heb je nu eenmaal erg veel verantwoordelijkheden, zowel op het werk als in je privéleven? Je bent zeker niet alleen. Almaar meer mensen gaan gebukt onder stress en onhaalbare verwachtingen. Bovendien moeten we de hele dag bereikbaar zijn en laten onze verantwoordelijkheden ons dus nooit meer met rust.

Dat ‘ontstressen’ een begrip is geworden, verrast niemand. We ervaren allemaal de nood om af en toe op adem te komen. Rustig ontspannen en héérlijk genieten van het leven. Een dagje wellness of een romantisch weekendje met je partner zijn ideaal als je het drukke leven even achterwege wil laten, maar eigenlijk hoef je het zelfs niet zo ver te zoeken. Thuis ontstressen is ook perfect mogelijk!

Zwembad in de tuin

Hou je van het buitenleven en wil je de zomer graag gezond en ontspannen doorbrengen? Een buitenzwembad in je eigen tuin biedt tal van voordelen:

  • Uren speelplezier voor de kinderen, ver weg van de tv of tablet.

        
  • Een buitenzwembad biedt verkoeling op de warmste zomerdagen.

        
  • Zwemmen is een gezonde vorm van beweging en is goed voor de spieren.

        
  • Water heeft een rustgevend effect op de geest.

       
  • Een buitenzwembad of zwemvijver oogt luxueus en elegant in je tuin.

        

Vergeet de loungezithoek niet!

Om optimaal te genieten van je buitenzwembad – en om honderd procent te ontstressen – is een gezellige loungehoek in de buurt van je zwembad onontbeerlijk. In zo’n zithoek kun je in alle rust zonnebaden of een goed boek lezen, maar je kunt er evengoed gezellig keuvelen en aperitieven met je beste vrienden.

Een buitenzithoek inrichten is helemaal niet moeilijk. Kies voor stijlvol tuinmeubilair in dezelfde stijl als je zwembad en tuin: bij een strakke tuin horen minimalistische designmeubels, terwijl een romantische landschapstuin om een elegante, landelijke zithoek vraagt. Om tot in de late uurtjes te genieten van je zwembad en loungehoek, voorzie je ten slotte het best flexibele zonwering (parasol, terrasoverkapping, pergola, …) en verwarmingselementen.

Sue Deloore
Auteur: Sue Deloore

Sue Deloore is een outdoor living specialist bij Renson. Ze heeft een diploma industrieel ingenieur elektro-mechanica en voltooide een cursus projectmanagement aan de Vlerick Business School. Op verschillende gereputeerde websites, zoals Architectura.be, Bouwinfo.be en A-plus.be, heeft ze haar expertise rond buitenleven en architectuur gedeeld.

Connecteer op LinkedIn