Om mee uit te pakken: gegrilde côte à l’os met ansjovisboter

Daar is de zomer, daar is de zon. En dan klinkt de lokroep van de barbecue. Met dit recept kan je je
gasten in stijl ontvangen. Een gegrilde côte à l’os is een zomerklassieker en valt zeker in de smaak. De anjovisboter, die boordevol umuami zit, geeft er een verrassende twist.
Gilles Draps ging voor Renson aan de slag in het Renson Concept Home en toverde heerlijke
zomerproof gerechten op tafel waaronder deze côte à los, gegrilde jonge aardappelen en een frisse
kruidensalade. Wist jij overigens dat je je barbecue op wieltjes zo onder je
Camargue Skye terrasoverkapping kan rollen? Erg handig bij een onverwachte zomerbui!

Zelf aan de slag? Zo maak je de overheerlijke côte à l’os met ansjovis boter van Gilles Draps voor 8
personen.

cote-a-l-os-3.jpg


Ingrediënten voor 8 personen:

  • Een côte à l’os van 2 à 2.5 kg
  • 200 g hoeveboter
  • 16 ansjovisjes
  • 5 teentjes knoflook
  • Verse oregano en tijm
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

De côte à l’os:

  1. Breng de barbecue op temperatuur. Geen vlammen, wel gloeiende kolen.
  2. Kruid het vlees goed op voorhand met peper en zout. Een stuk vlees van goede kwaliteit hoeft geen extra olie, het kan zo op de grill. De van nature vettere stukjes in het vlees zullen ervoor zorgen dat er vet vrijkomt en zorgen voor extra veel smaak.
  3. Leg het vlees ongeveer op 5 tot 7 cm van de kolen en laat het 10 à 11 minuten aan elke kant grillen voor een saignant cuisson. Plaats de grill iets verder van de kolen weg als je in ongeveer 2/3 e van de gaartijd bent. Kan jouw barbecue dicht? Dan hoef je de grill niet hoger te plaatsen. Je kan het gewoon het toestel sluiten. Het vlees gaart dan ook extra van binnenuit.
  4. Laat het vlees nog 10 minuten rusten.
TIP: ben je niet zeker van de cuisson? Snij het been uit het stuk vlees. Zo krijg je een doorsnede van
jouw stuk. Nog niet helemaal naar smaak? Leg het nog even terug op de grill. Serveer met been voor
het ultieme showstop-effect.

cote-a-l-os-1.jpg


De anjovisboter:

  1. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden.
  2. Snij de ansjovis zeer fijn met een keukenmes of blend hem in mixer, samen met de knoflookteentjes en verse kruiden.
  3. Meng alle ingrediënten tot een egale massa.
  4. Laat de smaken op elkaar inwerken en laat de boter terug opstijven in de koelkast.
  5. Serveer samen met de geroosterde aardappelen en een frisse salade. Eenvoudig, maar o zo lekker!
Ontdek de volledige video van Gilles hier:



Renson nodigde drie influencers uit in het Renson Concept Home om hen kennis te laten maken met
de Renson Outdoor beleving: Gilles Draps, Inge Moerenhout en Steffi Vertriest. Benieuwd naar de
andere artikels? Klik hier voor meer outdoor living inspiratie.

Vraag jouw inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze realisaties en ontdek de verschillende modellen en al hun mogelijkheden.

Gerelateerde artikels

3 straffe voordelen van een aluminium overkapping

Aluminium is een bijzonder populair materiaal voor terrasoverkappingen. En terecht, want het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam én beschikbaar in een heleboel stijlen. We overtuigen je graag van de voordelen van een aluminium overkapping, zodat je van alle twijfel verlost bent!
Lees meer >

Alles wat je moet weten over een vrijstaande terrasoverkapping

Een terras wat verderop in je tuin, op een afstand van de woning, lijkt in eerste instantie misschien een gek idee. Toch kiezen almaar meer mensen voor een vrijstaand terras én een vrijstaande terrasoverkapping. Om langer van de zon te kunnen genieten, bijvoorbeeld, of om je even écht af te zonderen met een goed boek, een drankje of een oude vriend.
Lees meer >

Een carport en terrasoverkapping in dezelfde stijl dankzij de Algarve Line

Ben je verknocht aan je woning, maar vind je dat er nog een carport – en eigenlijk ook een terrasoverkapping – bij hoort om het geheel helemaal af te maken? Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat het lijkt alsof die carport altijd al deel uitmaakte van het gebouw. Hetzelfde geldt voor de terrasoverkapping die je al zo lang in gedachten hebt. Maak snel kennis met de Algarve Line!
Lees meer >