4 minuten om te lezen

Je terrasoverkapping personaliseren: dit zijn de opties

Als je hebt besloten een terrasoverkapping te plaatsen, rest je de vraag hoe je die zult afwerken. Er zijn namelijk tal van aanvullingen en accessoires waarmee je je buitenruimte een persoonlijke toets geeft. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een geluidsinstallatie? De overkapping voorzien van een doek? Of elegante schuifpanelen? Geen zorgen: hier vind je alle mogelijkheden op een rijtje.
Terrasoverkapping personaliseren

Speel met kleur 

Heb je dé kleur voor je terrasoverkapping gevonden in ons kleurengamma? Perfect! Maar wat als je nu eens twéé tinten kon kiezen? Als je voor een terrasoverkapping van Renson kiest, behoort dat tot de mogelijkheden. De bicolor-optie laat je namelijk toe de structuur en de lamellen in twee verschillende kleuren te bestellen. Kies bijvoorbeeld een zwarte structuur met witte lamellen voor een ultramodern effect. Of speel je liever met warme grijstinten?

ZIJELEMENTEN VOOR EEN KNUS GEVOEL

Een terrasoverkapping is een leuke extra voor je tuin, maar door er zijelementen aan toe te voegen, wordt ze een verlengde van je woning. Zo creëer je een warme cocon waar je het hele jaar door kunt vertoeven – wat de weersverwachtingen ook zijn. Je zit namelijk beschut tegen de wind en de regen, waardoor je je in een volwaardige tuinkamer waant.

Je hebt de keuze uit tal van mooie zijelementen. Vul bijvoorbeeld je Algarve-overkapping aan met Fixscreen doekzonwering of een vaste Linius-wand. Voor de Camargue kun je daar bovenop kiezen voor volledig geïntegreerde zijelementen zoals schuifpanelen met houten lamellen of een glazen schuifwand. Ga op zoek naar een oplossing die perfect bij de stijl van je woning en tuin past!

PERSONALISEER JE TERRASOVERKAPPING MET EEN TIKKELTJE LUXE

Verder zijn er ook heel wat innovatieve accessoires die je terrasoverkapping helemaal ‘af’ maken. Welk van deze opties sluit het best aan bij jouw levensstijl?

  • Verwarming: een koude winteravond op het terras doorbrengen? Zálig!

  • Audio: met een geïntegreerd audiosysteem wordt je terras de plek bij uitstek om feestjes te geven.

  • Ledverlichting: ingebouwde sfeerverlichting oogt bijzonder luxueus.

  • Regensensor: het lamellendak sluit automatisch wanneer er druppels vallen.

Op de pagina over onze terrasoverkapping prijzen, vind je wat dit voor invloed heeft op de totaalprijs van je nieuwe terrasoverkapping.


Sue Deloore
Auteur: Sue Deloore

Sue Deloore is een outdoor living specialist bij Renson. Ze heeft een diploma industrieel ingenieur elektro-mechanica en voltooide een cursus projectmanagement aan de Vlerick Business School. Op verschillende gereputeerde websites, zoals Architectura.be, Bouwinfo.be en A-plus.be, heeft ze haar expertise rond buitenleven en architectuur gedeeld.

Connecteer op LinkedIn