3 minuten om te lezen

Gezellig samen eten in de tuin: hét gezinsmoment van de dag

Als mama of papa krijg je tegenwoordig heel wat op je bord. Natuurlijk wil je je kind zo goed mogelijk opvoeden, maar daarnaast zijn er nog allerlei hobby’s, vrienden en vriendinnetjes en – jawel – technologische uitdagingen, zoals: wanneer zijn de tablet en smartphone toegelaten en wanneer niet?

Gezellig samenzijn dreigt weleens ondergesneeuwd te geraken. Nochtans is het zo moeilijk niet. Van de lente tot de herfst kun je bovendien gebruikmaken van je tuin en terras om jullie banden op een natuurlijke manier te versterken. Mét lekker eten!

Gezellig eten in de tuin onder een Renson terrasoverkapping

1. Lunch al fresco

Kinderen zijn er dol op: buiten eten. Dek de tafel op het terras en breng het eten gewoon naar buiten. Met een kleurrijk tafellaken maak je het helemaal gezellig. Op het terras lunchen, da’s amper extra werk, wel tonnen extra genot én een gezonde portie vitamine D bij het eten!

Tip: met een tuin- of terrasoverkapping op maat lunch je op je terras wanneer je maar wil!

2. Picknick eten in eigen tuin

Als toegewijde mama of papa weet je dat het weekend het ideale moment is om de banden met je kinderen aan te halen: over leuke dingen praten, nieuwe ervaringen opdoen, ravotten in de tuin, … Op zaterdag of zondag heb je er vaak wat meer tijd voor. En je kunt het weekend nóg beter maken. Bereid bijvoorbeeld een kindvriendelijke picknick voor in je eigen tuin of op wandelafstand van huis, in het stadspark bijvoorbeeld. Broodjes, knabbelgroentjes, snoepfruit, verse ijsthee – wedden dat je kinderen er volgend weekend zélf naar vragen?

3. Gezinsbarbecue

Een zomerbarbecue is zo’n typisch gezinsmoment dat we het hier wel moeten vermelden. Zó organiseer je een veilige en gezonde barbecue die je kinderen nooit zullen vergeten:

•    Teken met stoepkrijt een ruime cirkel rond de barbecue, zodat je kinderen weten waar de gevarenzone is.

•    Maak zelf spiesjes met op voorhand gesneden stukjes vlees, vis en groenten.

•    Een barbecue is pas gezond als je naast eiwitten (vlees, vis, peulvruchten, …) ook voldoende vezels en trage koolhydraten voorziet. Aardappelen doen het altijd goed, maar ook volkorenpasta is een uitstekende keuze voor kinderen die nog volop moeten groeien.

•    Met een dessertje is je gezinsbarbecue helemaal af. Kies voor marshmallows – door mama of papa boven de barbecue geroosterd – of ga voluit voor gezond en maak fruitpakketjes op de grill, heerlijk met een bolletje ijs!

Sue Deloore
Auteur: Sue Deloore

Sue Deloore is een outdoor living specialist bij Renson. Ze heeft een diploma industrieel ingenieur elektro-mechanica en voltooide een cursus projectmanagement aan de Vlerick Business School. Op verschillende gereputeerde websites, zoals Architectura.be, Bouwinfo.be en A-plus.be, heeft ze haar expertise rond buitenleven en architectuur gedeeld.

Connecteer op LinkedIn