7 minuten om te lezen

Buiten leven in de winter dankzij je Renson pergola

Een recent onderzoek wees uit dat we in de winter huismussen zijn. Meer dan 6 op 10 mensen komen in de winter minder dan een kwartier buiten. 1 op de 10 mensen komt zelfs nooit buiten in de winter. De hoofdredenen zijn: opgeslorpt worden door het werk en het gure winterweer. Aan dat eerste kunnen we helaas weinig doen, maar - dankzij onze terrasoverkappingen - aan het tweede des te meer.

Buiten leven in de winter dankzij je Renson pergola

De jacht op de huismus is geopend

“De Vlaming komt te weinig buiten in de winter”, dat is de conclusie van een grootschalig onderzoek van ziektefonds Partena. Meer dan 6 op 10 mensen komen in de winter minder dan een kwartier buiten. 1 op de 10 mensen komt zelfs nooit buiten in de winter. Zijn we dan allemaal luie ‘couch potatoes’? Absoluut niet! Uit het onderzoek blijkt ook dat 7 op de 10 ondervraagden dit heel jammer vinden. De voornaamste redenen die aangegeven worden, zijn de winterse weersomstandigheden en werk. Aan dit laatste kunnen wij helaas niet zoveel doen, maar aan het eerste des te meer.

De voordelen van buitenleven

Nochtans zijn er vele voordelen verbonden aan buitenleven. Omdat wij uitademen, geven wij CO2 af aan de binnenlucht - zeker als er binnen geen ventilatiesysteem voorzien is. Langdurig tijd spenderen in een omgeving met veel CO2 zorgt ervoor dat we ons minder kunnen concentreren, dat we ons vermoeid voelen en dat we last krijgen van hoofdpijn. Een half uur tot een uur per dag buiten spenderen kan dit echter makkelijk oplossen.

Benieuwe hoe hoog de CO2-waarden zijn in je eigen huis? Lees dan eens ons artikel over onze CO2-meter.

Ontspannen onder je aluminium pergola van Renson

Op dit ogenblik naar buiten gaan en een half uur op je terras spenderen… het is geen comfortabele gedachte! Gelukkig is er een goede oplossing voorhanden. Met een Renson Camargue of Algarve terrasoverkapping ben je het hele jaar door beschermd tegen de weersomstandigheden. In de zomer en lente ben je beschut tegen de veel te hete zon, in de herfst en de winter tegen de wind en regen. Met een aantal kleine aanpassingen zorg je ervoor dat het onder je terrasoverkapping even comfortabel wordt als binnen in je huis. Voeg een heat & soundbeam en glazen schuifpanelen of windvaste screens voor terrasoverkappingen toe en dan hou je de winterse kou probleemloos buiten, terwijl je toch geniet van de frisse buitenlucht. Dankzij de LED-verlichting kan je ook buiten blijven als de winterzon wegzakt.

Buiten sporten onder je terrasoverkapping

In de winter ‘s avonds naar buiten gaan om een paar kilometers te lopen, het is voor veel mensen net die ene brug te ver. Ook hier is de voornaamste oorzaak de winterse weersomstandigheden. Onder een terrasoverkapping kan je makkelijk je fitnessapparaten installeren. Zo ben je beschut tegen de kou en de regen, maar kan je wel genieten van de frisse buitenlucht. Weg met die muffe gymzalen, kies gewoon voor je eigen tuin!

Buiten werken of vergaderen?

Hé, bedrijven, lezen jullie mee?! Uit het onderzoek kwam sterk naar voor dat de ondervraagden opgeslokt worden door het werk. Wat als mensen ook op het werk tijd buiten zouden kunnen spenderen, terwijl ze werken, vergaderen, lunchen… Met een Renson terrasoverkapping zou het perfect mogelijk zijn!

Een terrasoverkapping is een investering die zich terugbetaald, want, stel je nu voor dat mensen geen last meer zouden hebben van die middagdip of dat mensen veel geconcentreerder zouden werken? Dat biedt toch alleen maar voordelen, niet? Je zou zelfs nog verder kunen gaan: je zou je klanten buiten kunnen ontvangen in een inspirerende en groene werkomgeving… Beeld je in: geen oeverloos saaie meetings meer waarbij iedereen vecht tegen de slaap. Daar kun je toch alleen maar van dromen?

Buiten leven in de winter dankzij je Renson pergola

Added value dankzij je Renson tuinkamer

Met een Renson terrasoverkapping geniet je buiten van het comfort dat je ook binnen in je woning hebt. Met het voordeel dat je geniet van de gezonde buitenlucht. Een overkapping voegt waarde aan je woning toe! Je tovert als het ware je tuin om in een extra leefruimte. Met een Renson terrasoverkapping wordt je woonruimte nog uitgebreid.

Buiten leven in de winter dankzij je Renson pergola
Sue Deloore
Auteur: Sue Deloore

Sue Deloore is een outdoor living specialist bij Renson. Ze heeft een diploma industrieel ingenieur elektro-mechanica en voltooide een cursus projectmanagement aan de Vlerick Business School. Op verschillende gereputeerde websites, zoals Architectura.be, Bouwinfo.be en A-plus.be, heeft ze haar expertise rond buitenleven en architectuur gedeeld.

Connecteer op LinkedIn